About Me

Wie ben ik nou eigenlijk?

Als kind van 1962 ben ik intussen al een eind op weg in het leven. Getrouwd en vader van twee volwassen kinderen. Altijd op zoek naar het halen van voldoening uit de dingen die ik doe. Dat ik veel heb gedaan toont mijn CV. Van Hypotheekadviseur tot opvangmedewerker Alleenstaande Minderjarige asielzoekers en van researcher voor televisieprogramma’s tot docent Zorg & Welzijn. Maar er is meer… 

Kees Postema

Dit is Kees Postema

Op de dag dat ik in Haarlem krijsend op de wereld werd gezet, schreef dagblad De Telegraaf op de voorpagina dat de wapenleveranties aan Cuba werden gestaakt en op andere pagina’s stonden problemen die ook nu nog actueel zijn: Overgewicht en de moeilijkheid om ‘mager’ te worden, kritiekpeil van de Rijn en een artikel over de eerste Surinaamse vrouwelijke ingenieur gevolgd door een stukje met de titel ‘Vrouwen moeten nog niet in onze regering.’ 

Vanaf die tijd hoorde ik dat je van een dubbeltje nooit een kwartje kon worden, dat de Duitsers fout waren, God was goed en dat je afhankelijk van je achtergrond naar passend middelbaar onderwijs ging (hoe goed jouw citotoets ook was). 

Tegenwoordig zie ik de wereld anders. De kerk was (en soms is) in naam van God goed fout, wat mij deed besluiten afstand te nemen door de bisschop te vragen mij uit te schrijven als katholiek. De Duitsers die ik tegenkwam waren allemaal aardig en vonden het verschrikkelijk dat hun (groot)ouders een verschrikkelijke oorlog waren begonnen en nu ik inmiddels zelf docent ben op een MBO probeer ik de kwaliteiten van de jongeren te ontdekken en ze te stimuleren om eigen keuzes te maken in het leven, ondanks het stempel dat ze eerder meekregen vanuit basisscholen en middelbaar onderwijs.  
 
Ik kan cynisch roepen dat de wereld zichzelf verkeerd ontwikkelt door zich van mensen af te keren en door kapitale systemen en technologische macht te promoten , maar liever kijk ik naar de kracht van mensen die elkaar uiteindelijk zullen corrigeren en helpen om de balans te vinden in wat goed is en wat (echt) fout. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, maar naast de foute mensen (met macht) zijn er gelukkig ook mensen die echt het beste voor iedereen willen en daar naar handelen. 

 

Voordat ik een hele verhandeling ga houden over mijn wereldbeeld, dan toch maar wat algemene gegevens over mij: 

Ik ben al meer dan vijvendertigjaar samen met mijn vrouw, waar ik twee kinderen mee heb. 

Nu ben ik vooral schrijver en MBO-docent (12 jaar), maar eerder was ik journalist voor een marketingblad, redacteur voor verschillende bedrijven en magazines, researcher/redacteur voor televisieprogramma’s, Opvangmedewerker Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers, Commercieel medewerker, bankmedewerker, hypotheekadviseur en loketmedewerker. 

Veel verschillende functies en ervaringen. 
Jaren geleden was ik nog een fanatieke sporter, maar nu volg ik alles vooral op afstand en zit ik vaker in het theater of de bioscoop om mij daar te verwonderen.  

Lezen doe ik ook, van Hubert Lampo tot Dan Brown en van Tom Sharpe tot Graeme Simsion, maar vooral: Haruki Murakami. 

Er zijn al genoeg vragen
in het leven, stel ze gerust!